Pressemeddelelse vedr. nyt spændende byrum

Nonnehaven på Randers Realskole

Randers Realskole inviterer til åben byhave og samarbejde:
Ved den nye skolebygning på Jensen Wærums Allé vil Randers Realskole etablere en grøn og åben byhave, Nonnehaven.
I lighed med tidligere projekter inviterer skolen foreninger og andre interessenter til et evt. samarbejde om udviklingen af området.
Projektet er udviklet i samarbejde med Ældrecenter Thors Bakke og HedeDanmark, og Hedeselskabet har støttet projektet med 281.250 kroner.

Se de gode billeder og illustrationer nederst i opslaget!

Byhave ved det gamle Sct. Joseph Hospital
Randers Realskole ønsker at etablere en grøn åben byhave og læringsrum ved den nye skolebygning på Jensen Wærums Allé. Bygningen blev tegnet af den kendte Randers-arkitekt J.P. Jensen Wærum og er opført i 1916 som en udvidelse af Sct. Joseph Hospital.

Et sted for både eftertanke og læring
Vi kalder haven for Nonnehaven for at ære Sct. Joseph Søstrene, der grundlagde hospitalet. Haven bliver et sted til eftertanke, det stille møde med andre, et sted hvor man lader op og møder verden med sanserne og sindet. Planen er, at der skal være plads til frugt og bær, blomster og urter, buske og stauder; samtidig med at der vil være læringselementer for eleverne i eksempelvis madkundskab, STEM-fagene, innovation og entreprenørskab.

Samarbejde med bl.a. Ældrecenter Thors Bakke og HedeDanmark
Projektet er udviklet i samarbejde med Ældrecenter Thors Bakke, hvis beboere får adgang til haven og vil indgå i forskellige sociale aktiviteter med vores elever. HedeDanmark har projekteret og tegnet Nonnehaven, der bliver åben og tilgængelig for byens borgere uden for skoletiden lige som vores øvrige faciliteter er. For os har det nemlig altid været vigtigt, at vi som byens skole giver tilbage til lokalsamfundet, der har stået bag os i vores mere end 150-årige virke.

Invitation til byens foreninger m.m.
Ønsket er, at Nonnehaven bliver en levende have til glæde for byen. Derfor har vi allieret os med Frivilligværket Randers, der som samarbejdspartner i projektet bl.a. vil fungere som talerør til deres 140 medlemsforeninger. Vi vil også opfordre byens øvrige foreninger og andre interesserede til at kontakte os, hvis de vil bidrage til at aktivere og realisere Nonnehaven som en levende oase, der kan skabe livskvalitet på tværs af generationer i disse Corona-tider.

Fundraising: Hedeselskabet støtter projektet
Projektet forventes at koste omkring 2,3 mio. kr., hvor halvdelen af omkostningerne skal dækkes via fundraising og donationer. Vi er i dialog med flere fonde og har netop fået bekræftet, at Hedeselskabet støtter projektet med 281.250 kroner til beplantning, græs, vand- og stenlandskab i betonudsmykning i forbindelse med anlæggelse af Nonnehaven.

”Projektet ved Randers Realskole er et rigtig fint projekt, hvor et ikke særlig anvendt område bliver transformeret til et grønt læringsrum, hvor der fx kan laves eksperimenter og samtidig understøtte den brede interesse for naturfag for både store og små. Skolen vil med projektet styrke tilknytningen til lokalområdet, og vi har netop fokus på også at støtte projekter, som styrker det lokale sammenhold og bidrager med nye relationer. Derfor er vi glade for at bidrage til netop dette initiativ,” siger kommunikationsdirektør i Hedeselskabet, Christian Bogh.

Skoleleder: Langtidsholdbart og bæredygtigt projekt
”Vi er enormt taknemmelige for at have modtaget vores første donation til Nonnehaven, og vi er klar over, at det kan tage noget tid, før Nonnehaven står klar. Men for os er det vigtigt at gøre det ordentligt, så vi skaber et langtidsholdbart og bæredygtigt projekt. Vi har god erfaring med, at vores udeområder bliver brugt af foreninger, organisationer og borgere – og det samme ønsker vi for dette projekt. Samtidig er mødet mellem generationer og samarbejdet med Ældrecenter Thors Bakke vigtig for os,” udtaler skoleleder for Randers Realskole, Hans Myhrmann.

Det er Hedeselskabets datterselskab, HedeDanmark, som har projekteret og gennemfører projektet.

Kontakt for flere oplysninger:

Randers Realskole: Udviklingschef Christian Møller, tlf. 2722 0773.
Hedeselskabet: Kommunikationsdirektør Christian Bogh, tlf. 2034 5030.

Om Hedeselskabet
Hedeselskabet, der blev grundlagt i 1866, er en forening med status som erhvervsdrivende fond. Hedeselskabet arbejder med langsigtet udvikling, benyttelse og beskyttelse af naturen. Vi formidler denne viden mellem praktikere og eksperter, og vi uddeler midler til projekter inden for Hedeselskabets formål. Vi skaber grøn innovation, udvikler og leverer løsninger primært til naturpleje, miljøforbedring og klimatilpasning. Hedeselskabet ejer en række virksomheder og beskæftiger ca. 1.000 medarbejdere inkl. associerede selskaber og omsatte i 2019 for ca. 1,7 mia. kr. Læs mere på www.hedeselskabet.dk

Skitsetegning over området udarbejdet af Hedeselskabet

Artikel i Randers Amtsavis 28. oktober 2020.  Læs artikel her