DSC_0023

Kære forældre

Tiden flyver afsted, og skoleåret 2014/15 er allerede i skrivende stund ved at blive afsluttet. Det har været et rigtigt spændende år med mange vigtige og nye opgaver – blandt andet at få de nye ændringer fra folkeskolereformen, som vi har valgt at tage til os, til at passe præcis til vores skolekultur. Det er et arbejde, vi er rigtigt langt med, og som fortsætter næste skoleår.

En af de helt store ændringer her er begrebet ”læringsmålstyret undervisning”. Vi har tidligere orienteret jer indgående om dette, og hele kollegiet – lærere som pædagoger – har taget denne opgave på sig. Allerede nu har det ført til flere markante og synlige resultater.

Fremover vil I sikkert kunne få et godt og fornuftigt svar, hvis I – som Eddie Skoller – spørger jeres børn: ”What did you learn in school today?” Det er nemlig det, det hele handler om: Eleverne skal forstå og kunne sætte ord på, hvad det er, de konkret er i gang med at lære.

Kulturen på Randers Realskole passer perfekt ind i denne del af skolereformen, da vi i vores værdier netop har fokus på trivsel, bevægelse og faglig udvikling.

Én klasse mere
Vi udvider i år for sidste gang vores antal af klasser i forhold til vores nuværende strategi. Der bliver en ekstra 8. klasse og således i alt 47 klasser med omkring 1190 elever.

_MG_4482

I forbindelse med klasseudvidelsen har vi ansat en ny, meget kompetent lærer, Mette Søndergaard, der i det kommende år primært skal have dansk og engelsk i 7. og 8. klasse. Mette har været lærer i 13 år, og er også uddannet læsevejleder. Vi håber, at I vil hjælpe os med at tage godt imod hende.

Alle introduktionsmøder til de nye klasser er nu afholdt
Vi har fra slutningen af maj og frem til mandag den 15. juni afholdt introduktionsmøder for i alt 475 elever og deres forældre. Alle vores nye klasser, der starter efter sommerferien, har således været samlet, og de nye klasseteams har præsenteret, hvad der kommer til at ske i det nye skoleår.

Disse møder har stor værdi, og vi fik alle et godt indtryk af hinanden. Det er også vores klare indtryk, at både børn og forældre hyggede sig.

Det er klart, at der specielt i starten af det nye skoleår vil være megen fokus på at sikre klassernes trivsel – at ryste klasserne sammen på allerbedste vis. Vi vil dog alligevel appellere til jer forældre om at være opmærksomme på, hvordan netop jeres barn har det i denne periode. Det er altid en stor omvæltning at starte på noget nyt, der har så stor indflydelse på ens dagligdag, og derfor er den daglige dialog med jer af stor vigtighed.

Vi ser frem til at påbegynde samarbejdet efter ferien. Vi har mange års erfaring i at få nye klasser til at fungere optimalt, og vi har skarpt fokus på fælles trivsel som udgangspunkt for det faglige arbejde. Derfor er vi sikre på, at det bliver et godt skoleskifte og en god start for de unge.

Temauge i indskolingen
”At rejse er at leve” er et af H.C. Andersens berømte udsagn. Han var, som mange nok ved, besat af at rejse. Årets forestilling i indskolingen havde titlen ”På gennemrejse”. På samme måde som H.C. Andersen ville indskolingseleverne her videregive nogle af de mange indtryk, de havde fået gennem emneugen og i mødet med andre lande og deres kultur.

Billede01

Børnene i 0. klasse havde øvet sig på at skrive de kunstfærdige kinesiske tegn, malet flotte drager og fremstillet kinesiske hatte og lamper.

I 1. klasse introducerede Sibel og Amra børnene for tyrkisk kædedans, og stort set alle kan nu både synge og tælle på tyrkisk.

At indlandsisen er 3 km tyk, og 80 % af Grønland er dækket af is – det ved man alt om i 2. klasse. De kunne sidst på ugen fremvise en stor samling tupilakker til deres kaffemik, hvor der blev serveret ægte grønlandske boller.

Spansk dramatisk dans og tyrefægtning var nogle af scenerne, som 3. klasserne viste i deres forestilling. Ugen blev også brugt på at fremtrylle de kendte spanske retter Tapas og Paella i vores skolekøkken.

Kulminationen på denne meget lærerige og spændende emneuge var naturligvis skolefesten og ikke mindst den superflotte forestilling. Ikke et øje var tørt, da 200 af vores yngste elever stemte i med de klareste barnestemmer i sangen om, hvad vi kan opleve i Kina, Tyrkiet, Grønland og Spanien. En sang som lærer Jens Ødum i øvrigt havde skrevet til lejligheden.

Temafest på mellemtrinnet
Den 18. juni var ikke bare datoen for folketingsvalget. Det var også datoen for den årlige skolefest for vores 4. og 5. klasser. Igen i år har der været musical på programmet. Der er fokus på tidens tv-trends, nemlig talentshows, hvor man jo på godt og ondt udfordrer ikke bare stjernerne men også publikum.

temafest-mellemtrin-juni15

Årets stykke hed: ”Prins Rock, Prins Swing & Prins roll. Der er blevet øvet på fuld kraft i den nederste gymnastiksal, hvor alle elever har været involveret enten på ”de skrå brædder” eller på musikscenen. Og det er gået rigtig godt, lyder det fra både instruktøren, Helle Søgaard og musikchefen, Karin Skjøttgaard. Så valget var let. Stemmerne fik for os en helt anden betydning, da vi mødtes torsdag aften og viste stykket for alle elevernes forældre.

Traditionsrig translokation den 25. juni
Eksamen er ved at være ved vejs ende for vores afgangselever, og det er virkelig dejligt at kunne konstatere, at det er gået jeres unge rigtig godt. Vi har talt med mange af censorerne ved vores fælles frokoster, og de giver generelt udtryk for, at de er imponerede af de unge, der er mødt velforberedte frem og har gjort deres allerbedste.

Vi ser frem til translokationen, der starter kl. 17.00 i Randers Realskoles hal for vores 9. klasser, og kl. 19.30 i kantinen på Tradium for vores 10. Klasser. En aften, som altid er hyggelig og højtidelig, men også lidt vemodig, da det er tid til at få sagt farvel eller på gensyn til sine klassekammerater og lærere.
Vi har i år desværre været nødt til at begrænse invitationen pga. brandtilsynet til kun at omhandle jer forældre, da vi ellers ikke har plads nok i hallen eller i kantinen på Tradium. Vi håber på jeres forståelse for denne justering.

Dagen efter, den 26. juni, vil der så være afslutning for de øvrige årgange fra 0. – 8. klasse. Derefter er der sommerferie, og vi vil gerne benytte lejligheden til at ønske jer og jeres børn en rigtig god ferie, hvor vi oprigtigt håber, at der bliver tid til, at I sammen kan slappe af og have god tid til hinanden.

Alle elever har første skoledag mandag den 10. august, og der vil være en speciel mødeplan de første to dage, hvor trivsel er kodeordet for alle aktiviteter. Mødeplanen kan ses her på websiden (Praktiske forhold/Kalender) samt på klassens opslagstavle på intra fra onsdag i uge 27. Her vil det også være muligt at se det nye skema for næste skoleår.

Endnu engang god ferie til alle.

Venlig hilsen
Ledelsen på Randers Realskole

Ann Andersen og Hans Myhrmann