30. december 2020
Kære forældre
Corona situationen 30. december 2020
I har sikkert alle set eller læst seneste nyt fra statsministeriet vedr. den fortsatte nedlukning af Danmark i forbindelse med Corona-situationen. Seneste nyt er desværre på vores område, at der bliver tale om nedlukning for samtlige skoleklasser fra den 3. januar til foreløbig den 17. januar 2021.
Det er ret overraskende for os, at nedlukningen også gælder de yngste klassetrin, men det vil konkret betyde, at der i 0. – 3. klasse vil blive tilrettelagt opgaver, som præsenteres primært via intra. Det kan også sagtens betyde, at der som i foråret vil blive tale om opgaver af forskellig karakter, som skal afhentes i forhallen, men dette vil I i så fald høre nærmere om fra klasseteamet. Dette med at afhente materiale kan også omhandle de ældre elever, der eks. skal arbejde med en bestemt roman.
Undervisningen vil som udgangspunkt forløbe fra kl. 8.00 – 12.00 i indskolingen, og i 4. klasse som udgangspunkt fra kl. 8.00 – 12.35. I 4. klasse vil vi også introducere den virtuelle undervisning, som alle har forberedt sig på kunne komme. Dagene tilrettelægges naturligvis på en sådan måde, at eleverne næsten kan være selvkørende, og hvor der både er god tid til at lave de konkrete opgaver, men også at skulle lave varierende aktiviteter ude og inde, således at motivationen for undervisningen fastholdes.
Der vil være fag, som det ikke umiddelbart giver mening at lave konkrete opgaver til i indskoling og mellemtrin (eks. billedkunst, idræt og musik). Her vil der i stedet blive udarbejdet et mere generelt materiale, som tilsendes eleverne, og dette kan netop blive nogle af de varierende aktiviteter, som eleverne også skal forholde sig til i ”skoletiden”.
For eleverne på 5. – 10. klasse vil undervisningen fortsætte som i ugen før jul, hvor det i princippet følger elevernes almindelige skema, og hvor der naturligvis opstår huller, da der også her er flere fag, som der ikke kan undervises i virtuelt.
Som også skrevet før jul føler vi således, at vi er langt bedre forberedt til at håndtere nedlukningen, end vi var i foråret, og alle lærere er ”on-line” eller på via intra fra mandag.
Jeres rolle som forældre er i dagligdagen naturligvis utrolig vigtig, og i de kommende uger bliver den nærmest altafgørende. Det er således helt centralt, at I taler dagen og ugen godt igennem med jeres børn på en sådan måde, at der bliver lavet en god plan for starten på dagen, så alle elever er klar til at modtage undervisning. I forhold til den virtuelle undervisning skal eleverne naturligvis også være oppe, påklædte og i øvrigt på alle måder være parate til at modtage undervisning.
Ved sygdom skal klasselæreren have besked som normalt i kontaktbogen. Bliver jeres barn smittet med Covid-19, skal I som tidligere også kontakte klasselæreren, således at vi kan hjælpe jer på bedste måde med de forskellige praktiske opgaver.
Klassens team vil skrive til jer senest mandag morgen i forhold til, hvad der præcist skal arbejdes med. Den virtuelle undervisningen mandag vil først starte fra kl. 9.45, da vi i de første lektioner holder møde med hele personalet om den kommende periode.
Senere mandag vil I og jeres børn modtage en oversigt over, hvad der konkret kommer til at ske i den kommende periode. Altså en oversigt omhandlende, hvornår der er faglige aktiviteter eller virtuel undervisning, og hvornår der er tid til at lave andre forskellige typer af opgaver, som også er beskrevet for ugen.
Der vil som i sidste nedlukningsperiode være nødpasning på skolen, og det betyder, at de af jer, som har behov for denne hjælp skal kontakte os, så vi kan sikre, at der er det fornødne personale til stede. Dette gælder både i skoletiden samt i SFO-tiden. Der er lavet et opslag om dette, som er lagt på intra, og hvor man kan tilmelde sig.
I øvrigt vil vi løbende orientere jer på intra og på vores hjemmeside.
Lad mig benytte denne specielle lejlighed til at ønske jer alle et rigtig godt og lykkebringende nytår.
Med venlig hilsen
Hans Myhrmann
Skoleleder
10. december 2020
Kære forældre
Corona situationen den 10. december 2020
I har sikkert alle set sundhedsmyndighedernes besked om nedlukningen af kommunerne i Region Midtjylland her i eftermiddag. En trist udmelding med afsæt i en alvorlig situation. Som skole er vi nu i gang med at gå i ”Corona-drift” igen, desværre.
Det ved vi:
Nedlukningen sker for vores skole med virkning fra fredag eftermiddag kl. 16 den 11.12.20.
I morgen bliver således en ”almindelig” dag, hvor eleverne møder ind efter normalt skema. Vi kan allerede nu sige, at lærerne vil bruge noget af dagen på at sikre, at alle elever er klar til at modtage undervisning via Teams fra på mandag.
Fra på mandag:
Eleverne fra 0. til og med 4. klasse møder frem til almindelig undervisning og følger som udgangspunkt almindeligt skema.
Eleverne fra 5. til 10. klasse er som udgangspunkt hjemme og vil modtage virtuel undervisning.
Det siger nok sig selv, at morgentræning i forhold til vore idrætselever naturligvis også er aflyst.
Ind til videre ved vi, at nedlukningen er en realitet frem til den 3. januar, men alt afhænger naturligvis af, hvordan det lykkes at få dæmmet op for smitteudviklingen.
I forhold til det tidlige forår er vi denne gang væsentlig bedre forberedt til at håndtere nedlukningen, og alle lærere i de hjemsendte klasser er ”on-line” fra mandag morgen. Hjælp os med at sikre, at jeres børn også er det, så skal vi nok få sikre, at alle får et fagligt udbytte – også af denne type undervisning.
Vi skriver til jer igen i morgen, når vi har holdt møde med personalet, således at I bl.a. klassevis bliver informeret om de konkrete aktiviteter, som kommer til at foregå i næste uge, hvis man skal følge virtuel undervisning.
I øvrigt vil vi løbende orientere jer på intra og på vores hjemmeside.
Med venlig hilsen
Hans Myhrmann
Skoleleder
30. oktober 2020
Kære forældre på Randers Realskole
Så gik den ikke længere
Vi skriver til jer, da det sidste halve døgn har været temmelig hektisk på Randers Realskole. Selv om vi på skolen – elever og medarbejdere – nøje har fulgt alle retningslinjer og forholdsregler, så måtte det på en skole med mere end 1.300 elever ske på et tidspunkt: En medarbejder blev torsdag aften testet positiv for Covid-19.
Hele aftenen blev derefter brugt på at tage kontakt til de berørte elever og forældre, og det blev ikke lettere af, at IT-platformen, Forældreintra, var ude af drift. Vi traf hurtigt beslutningen om at ”sende” eleverne fra de primært berørte 5 klasser hjem for at blive testet. Det drejer sig om 2A, 7A, 8A, 9G og 9H. Eleverne skal testes to gange. Første gang på 4. dagen og herefter på 6. dagen. Når man har modtaget den første negative test, må man komme i skole.
Personalet blev samlet kl. 7.45, hvor de blev orienteret om situationen, hvorefter de gik i klasserne og orienterede eleverne.
Bedst som vi tænkte, at der var ved at være overblik over en lidt speciel dag, fik vi besked om, at vi har en elev i 4.A, som er blevet testet positiv. Det betød, at vi igen gik i gang med Styrelsen for Patientsikkerhed, tog kontakt til forældrene, som allerede efter et par timer havde hentet deres børn – tak for hurtig og loyal indsats! Disse elever skal nu naturligvis også testes. Alle involverede, inkl. klassens lærere, er nu kontaktet, og situationen er også her under kontrol.
Vi er selvfølgelig i kontakt med alle relevante parter, og vi har en indtrængende appel fra Styrelsen for Patientsikkerhed, som beder os skrive til jer om ikke at belaste testcentrene unødigt. Det betyder konkret, at det ikke giver mening at bestille test til mor, far eller søskende, fordi man har et barn, der er tæt kontakt. Man bestiller kun test, hvis man har symptomer.
Vi håber, at vi nu har situationen under kontrol, og vi vil under alle omstændigheder skrive til jer igen i næste uge, når der er nyt.
Ved evt. fremtidige tilfælde vil vi primært orientere via Forældreintra – med samme proaktive tilgang og procedurer som beskrevet her.
Med håbet om en god weekend.
Venlig hilsen
Hans Myhrmann
Skoleleder
23. september 2020
Kære forældre
Vi bliver alle dagligt udsat for et massivt mediepres, hvor Corona-pandemien nu igen fylder rigtig meget i takt med et generelt stigende smittetal. På skolen har vi endnu ikke haft smitte inden for dørene, og det er vi af oplagte grunde rigtig glade for, men skulle det ske, har vi naturligvis planer for det også.
Nye retningslinjer er også en naturlig del af en hverdag med fokus på Corona. De sidste retningslinjer drejer sig primært om ”sociale arrangementer”, og de flugter rigtig godt med det, vi som skole tidligere har meddelt. Hvis man vil læse Børne- og undervisningsministerens nyligt udsendte forældrebrev, kan man trykke HER.
Disse seneste anbefalinger og skrivelser har dog ingen betydning for, at vi fortsat kan afvikle faglige, pædagogiske og administrative aktiviteter, – eksempelvis også med forældre på skolen.
Det er netop understreget, at skolekredsmøder, generalforsamlinger m.v. på de private skoler sagtens kan afvikles – selvfølgelig under hensyn til afstand hygiejne m.m. Læs evt. mere HER.
Af den grund fastholder vi også mødet på mandag kl. 19.00 og glæder os til at se alle interesserede tilmeldte forældre og forældrerepræsentanterne til skolekredsmøde i Auditoriet i D-bygningen.
Med venlig hilsen
Hans Myhrmann
7. september 2020
Som skrevet flere gange i disse løbende opdateringer (se tråd nedenfor) følger vi Corona-situationen nøje og tilpasser vores forholdsregler efter myndighedernes retningslinjer. Se de seneste tilføjelser i de 2 breve nedenfor, hvor der bl.a. anbefales at slukke for vandautomater, da de kan udgøre en smitterisiko, der er svær at lave smitteopsporing i forhold til. Det er en anbefaling, som vi kommer til at rette os efter. Det betyder, at eleverne fremover skal tanke vand derhjemme, og måske skal man af den grund som forælder overveje at købe en ekstra vanddunk.
17. august 2020
Vi følger Corona-situationen nøje og modtager løbende information fra myndighederne, som vi tilpasser vores retningslinjer efter.
Læs den seneste præcisering vedr. forholdsregler og retningslinjer på Randers Realskole (og se noter nedenfor med mindre tilføjelser):
I seneste information fra Sundhedsstyrelsen 25. august 2020 er angivet præciseringer, der i hovedtræk flugter med, hvad vi på skolen allerede har i vores retningslinjer. Det afgørende nye i den seneste skrivelse fra Sundhedsstyrelsen ér, at man ved smitte i en klasse som udgangspunkt anbefaler at sende hele klassen hjem. Læs evt. uddybende HER
Vi er også i tæt dialog med de kommunale sundhedsmyndigheder, der har lavet præciseringer af retningslinjerne, der minder meget om Randers Realskoles. De kan læses HER.
10. august 2020
Vi følger Corona-situationen nøje og tilpasser retningslinjer efter det.
Læs mere om forholdsregler og retningslinjer på Randers Realskole her ved skolestart:
15. maj 2020
Skoleleder Hans Myhrmann fortæller kort om fase 2 i genåbningen, hvor vi glæder os til at tage imod 6.-10. klasserne på mandag 18. maj. Læs mere om detaljerne nedenfor.
Kære forældre
Så nåede vi frem til fase 2, hvor vi kan åbne på mandag den 18. maj for de store elever. Det har vi glædet os rigtig meget til, selvom vi godt ved, at det bliver på andre præmisser end før Corona-krisens start.
For elever i 0. – 5. klasse sker der ikke de store ændringer. Vi kører normalt skema, som før Corona-karantæneperioden, men der er fag, som kommer til at blive afviklet på en anden måde. Praktiske fag som billedkunst, værksted og musik afvikles i deres eget klasselokale, og idræt bliver til en almindelig udeaktivitet. Vi forventer stadig at have en del udeundervisning, hvorfor man også fremadrettet bør have fokus på, at eleverne har regntøj med.
For alle elever i 6. – 10. klasse bliver det også sådan, at vi kører med normalt skema. Her vil vi i øvrigt gerne opfordre til, at man møder så tæt på skolestart som muligt. Indledningsvis er det særdeles vigtigt, at ele-verne har praktisk tøj med hver dag, da vi forventer, at flere fags undervisning som eksempelvis idræt, naturfag med videre sikkert vil foregå udendørs.
Torsdag den 14. maj bliver en speciel dag, som vi betragter som lidt af en forberedelsesdag for lærerne. Det er planen, at samtlige lærere i 6. – 10. klasse skal ind på skolen, hvor vi vil planlægge det videre forløb ud fra de udmeldinger vi har fået fra officiel side. Det betyder, at den normalt tætte, daglige dialog ikke vil være i samme omfang som tidligere. Denne dag skal eleverne derfor være forberedt på at arbejde med opgaver, som lærerne enten har lagt ud, eller som de senest lægger ud torsdag morgen. Eleverne skal forvente at være på Teams med deres klasselærer torsdag kl.13.00, hvor der vil blive givet en række vigtige praktiske informationer om skolestart. Senest fredag kommer der en detaljeret skrivelse til jer fra de respektive klasseteams, som fortæller om opstarten.
Undervisningens afvikling
Vi har været rundt i samtlige lokaler, og vi har her formået at lave en bordopstilling ud fra det nye afstandskriterie, som sikrer plads til alle elever i klasserne.
Hvor de tidligere har bevæget sig rundt i de forskellige faglokaler, vil det frem til sommerferien blive sådan, at klasserne får tildelt et fast stamlokale. Her vil eleverne få faste pladser, og de vil i lighed med de yngste elever få defineret, hvilke grupper, de skal/må arbejde tæt sammen med. Det vil ligeledes blive sådan, at de får tildelt bestemte toiletter, og i frikvartererne vil der også være en række restriktioner, hvis formål ganske enkelt er at begrænse evt. smittespredning. Her kan der bl.a. blive tale om afgrænsede udeområder og begrænset samvær i øvrigt. Også her afventer vi de sidste anvisninger fra Undervisningsministeriet.
Nødundervisning og samvær
Det er vigtigt, at man ved, at selvom alle elever kommer til at møde ind, så har vi restriktioner, som betyder, at der indtil videre bliver tale om ”nødundervisning”. Det betyder, at der vil være fag, som ikke vil kunne afvikles på normal vis. Her tænker vi bl.a. på idræt, madkundskab med flere. Det bliver dog sådan, at den faglærer, man skulle have haft i de pågældende lektioner, kommer i klassen og afvikler en relevant undervisningsaktivitet.
Det anbefales som bekendt også, at udeundervisning bør tages i anvendelse. Det kommer også til at sætte sit præg, og det kommer også til at kræve, at I som forældre måske skal have ekstra fokus på vejrudsigt og beklædning. Hver elev får anvist et bord, hvor man skal sidde. Lærerne udarbejder arbejdsgrupper, som eleverne skal arbejde i, og ligesom hos de mindre elever, skal de større elever fastholde disse grupper, når der er pauser for at sikre minimal smittespredning.
Det er vigtigt for os, at I som forældre også bakker godt om dette element, da det er en af de mest virksomme måder at passe på hinanden. I forhold til frikvarter og udeophold vil det være sådan, at hver klasse får tildelt et område, hvor man må være, ligesom der også bliver tale om forskudte frikvarterer.
Hygiejne og toiletforhold
Grundlæggende har vi særdeles gode toiletforhold på skolen, og der er opsat spritdispensere på alle gange og alle toiletter. Det er vigtigt, at den gode hjemmehygiejne nu tages med på skolen, og at I som forældre også på dette område bakker godt op med klare holdninger. I forhold til håndvask og hygiejne støtter vi os til den opdaterede vejledning fra Sundhedsstyrelsen. (www.sst.dk)
Madpakken
I forhold til køb og bestilling af mad er det indtil videre ikke muligt. Det vil derfor være en god idé at få genskabt en daglig rutine om en solid madpakke – evt. med et køleelement. Medbring fyldt drikkedunk med vand fra morgenstunden.
I forhold til transport til og fra skole
Vi vil rigtig gerne, at man, så vidt det er muligt, bestræber sig på at følge nedenstående retningslinjer:
De elever, som har mulighed for at gå eller cykle til skole, opfordres til at gøre det
I forhold til elever, som bliver kørt til skole vil vi gerne, at afleveringen sker på følgende måde:
- Elever fra 0. til 5. klasse kan som hidtil afleveres i begrænset omfang ved hovedindgangen og ellers ved Ridehuset og Værkets parkeringsplads.
- Elever fra 6. og 7. klasse afleveres på Gl. Hadsundvej.
- Elever fra 8. og 9. klasse afleveres på Markedsgade – brug evt. parkeringspladsen ved Fakta.
Vi har brug for at indskærpe, at det ikke er tilladt at benytte Hallens parkeringsplads til aflevering eller afhentning. I forhold til parkeringspladsen ved den nye skole på Fabersvej, er det planen, at den skal kunne benyttes som udeområde for elever i D-bygningen. Den parkeringsplads kan derfor heller ikke benyttes.
Så snart vi ved nyt, vil jeg tillade mig at skrive til jer igen.
Med venlig hilsen
Hans Myhrmann
8. april 2020
BREV 1: Førskole samt 0. – 5. klasse
BREV 2: 6. – 10. klasse
Kære forældre i førskole samt 0. – 5. klasse
Bedst som vi troede, at vi havde skrevet det sidste brev inden påskeferien, valgte vores statsminister at afholde endnu et pressemøde mandag aften. Derfor dette brev.
Som I sikkert erindrer, håbede vi i sidste skrivelse på en god løsning til den gradvise åbning. Der er nu kommet en plan, som indebærer, at eleverne fra 6. – 10. klasse frem til den 10. maj fortsat skal undervises via fjernundervisning.
Elever i førskole samt elever fra 0. – 5. klasse skal nu starte i skole. Der er dog ikke tale om almindelig skolegang. Der bliver tale om et nyt begreb, ”nødundervisning”, og der bliver derfor iværksat en række af tiltag, som netop tager udgangspunkt i anbefalingerne fra Sundhedsstyrelsen.
Vi starter onsdag den 15. april, men nødpasning er naturligvis stadig mulig den 14. april.
I forhold til tirsdag den 14. april bliver det en anderledes dag. Vi betragter dagen som lidt af en forberedelsesdag for lærerne. Det er planen, at samtlige lærere skal ind på skolen fysisk / virtuelt i mindre hold, hvor vi vil planlægge det videre forløb ud fra de udmeldinger, vi har fået.
Det betyder, at den normalt tætte, daglige dialog lige denne dag ikke vil være i samme omfang som tidligere. Eleverne skal derfor være forberedt på at arbejde med opgaver, som lærerne enten har lagt ud, eller som de lægger ud inden tirsdag morgen.
Elever møder i førskole den 15. april i vores SFO, hvor de kommer til at holde til i den kommende periode.
I forhold til mødestart for 0. – 5. klasse vil vi gerne bede jer som forældre om at sige farvel og ”hav nu en god dag” til børnene uden for skolen. Vi håber, at I vil respektere dette for at mindske den fysiske kontakt mest muligt. Der vil til gengæld være voksne til at tage imod jeres børn, når I har sagt farvel.
Hygiejne og samværsregler
Der er ingen tvivl om, at vi kommer til at bruge ret meget tid på italesættelse af, hvordan vi skal være sammen, og det bliver også helt centralt, at børnene har tøj med til at kunne være ude en del af dagen.
Vi ved godt, at I hjemme har talt meget om rengøring og håndhygiejne. Det vælger vi at bygge oven på, da hyppig håndvask og afspritning kommer til at fylde en del. Vi har nu fået installeret berøringsfrie armaturer på samtlige toiletter, og vi har valgt at opprioritere en i øvrigt rigtig fin rengøring, så toiletter samt skoleborde og diverse ”håndtag” rengøres jævnligt i løbet af dagen.
Mælkeboden er lukket. Det betyder, at det ikke er muligt hverken at købe mælk eller brød, ligesom det heller ikke er muligt at bestille via nettet i perioden frem til den 10. maj. Det betyder, at madpakken skal suppleres af en drikkedunk med vand.
Skal man i skole?
Ja, alle raske elever skal i skole, men det er klart, at der kan være særlige forhold, der gør, at man ønsker at beholde sit barn derhjemme. Er det tilfældet, meddeles det til klasselæreren.
Det er også vigtigt at understrege, at alle børn med indikationer på eks. forkølelse, let feber eller tilsvarende skal blive hjemme til de er helt raske igen.
I øvrigt henviser vi til Sundhedsstyrelsens rådgivning, som vi følger løbende https://www.sst.dk/corona
Hvad bliver det for en skoledag, eleverne kommer til at møde?
Det er klart, at det ikke er den normale skoledag som før ”Corona-smitten”. De kommer for det første til at sidde med større afstand til hinanden. De får færre fag og færre lærere i løbet af dagen, hvor vi vælger at fokusere på hovedfagene dansk og matematik samt bevægelse.
Der bliver tale om en betydelig grad af udendørs undervisning. Når klasserne undervises inde, bliver det som sagt med større afstand mellem eleverne og efter de forskellige retningslinjer, vi har modtaget. Lærerne laver også hhv. legegrupper og undervisningsgrupper efter samme retningslinjer, således at indegruppen bliver en del af den lidt større udegruppe.
Frikvarterer bliver forskudte og kan have forskellig længde.
Der bliver i denne periode ikke mulighed for at låne skolecomputere, hvorfor det er vigtigt, at eleverne i 4. og 5. klasse medbringer egen computer.
Morgensang og andre fælles arrangementer er også aflyst i denne periode, og vi er nok også nødt til at sige, at særlige fødselsdagsarrangementer må skubbes til senere.
Jeres opbakning og vores fælles samarbejde er helt afgørende
Børnene har altid været vores primære fokus. Det er de naturligvis stadig. Vores mål er at skabe de bedste og mest trygge rammer, så jeres børn kan være børn på den mest naturlige måde. Nu må vi få det bedste ud af situationen, og her er jeres fortsatte opbakning virkelig vigtig.
Vi håber oprigtigt, at vi må få alle elever tilbage på skolen fra den 10. maj, da vi som sagt savner vores tidligere hverdag med alle børn og ansatte, men samtidig er det jo helt afgørende, at det sundhedsmæssigt er forsvarligt.
Så snart vi ved nyt, vil jeg tillade mig at skrive til jer igen.
Med venlig hilsen
Hans Myhrmann
Kære forældre i 6. – 10. klasse
Bedst som vi troede, at vi havde skrevet det sidste brev inden påskeferien, valgte vores statsminister at afholde endnu et pressemøde mandag aften. Derfor dette brev.
Som I sikkert erindrer, håbede vi i sidste skrivelse på en god løsning til den gradvise åbning. Der er nu kommet en plan, som indebærer, at eleverne fra 6. – 10. klasse frem til den 10. maj skal undervises via fjernundervisning.
Det kommer konkret til at betyde, at I som forældre en af de første dage efter påske bliver kontaktet af klassens primære lærere, som dels vil høre en status fra jer og selvfølgelig også vil give deres bud på, hvordan der skal arbejdes fremadrettet. Vi har lige nu et kæmpe ansvar for i fællesskab at sikre, at eleverne bliver fagligt aktiveret hver eneste dag.
Tirsdag den 14. april bliver en lidt speciel dag, da de mindste elever først skal starte onsdag. Vi betragter derfor dagen som lidt af en forberedelsesdag for lærerne. Det er planen, at samtlige lærere i hold skal ind på skolen fysisk / virtuelt, hvor vi vil planlægge det videre forløb ud fra de udmeldinger, vi nu har fået.
Det betyder, at den normalt tætte, daglige dialog hele denne dag ikke vil være i samme omfang som ellers. Eleverne skal derfor være forberedt på at arbejde med opgaver, som lærerne enten har lagt ud, eller som de lægger ud inden tirsdag morgen.
Strukturen er vigtig
Nu hvor I som forældre vender tilbage til en forhåbentlig lidt mere normal hverdag, er det afgørende, at der stadig skabes en fast struktur, så eleverne er selvkørende i de perioder, hvor I som forældre ikke er hjemme.
For de ældste elever ved vi nu, at sommerens prøver er aflyst. Det betyder, at de årskarakterer, som skal gives i juni måned bliver dem, der påføres prøvebeviset. Det siger sig selv, at der derfor er al mulig grund til stadig at være meget optaget af at få det absolut bedste ud af den undervisning, der gives.
Vi agter endvidere at lave interne prøver i hovedfagene: dansk, engelsk og naturfag i 9. klasse og dansk, engelsk og matematik i 10. klasse. Her foruden vil der sikkert blive gennemført forskellige former for fagprøver i andre fag.
Sidste skoledag er jo noget, som eleverne har set frem til. I år ser det umiddelbart ikke realistisk ud at afholde en sidste skoledag. Vi arbejder derfor i øjeblikket på forskellige andre scenarier og afventer i øvrigt videre udmelding efter den 10. maj.
Fravær registrerer vi stadig på samme måde som hidtil. Er der sygdom, eller har I brug for andet fravær, meddeles dette til klasselæreren.
Vi håber oprigtigt, at vi må få alle elever tilbage på skolen fra den 10. maj, da vi som sagt savner vores tidligere hverdag med alle børn og ansatte, men samtidig er det jo helt afgørende, at det sundhedsmæssigt er forsvarligt.
Så snart vi ved nyt, vil jeg tillade mig at skrive til jer igen.
Med venlig hilsen
Hans Myhrmann
3. april 2020
Kære forældre
Så nåede vi frem til påskeferien, og hvilken mærkelig måde at gå på ”ferie” på, for vi har jo ikke haft mulighed for på det rent fysiske plan at ønske eleverne en rigtig god påske.
Eksamenstrækninger – on line
Vi har allerede nu afviklet en del ”eksamenstrækninger”, og det går super fint. Eleverne og lærerne er trygge ved teknologien, og bare det at få trukket et hovedområde/emne giver en fornemmelse af noget genkendeligt og hverdagsagtigt, det giver tryghed, som vi oplever det.
Nødpasning
Nødpasningen på skolen og i SFO har også kørt præcis, som den skal, og igen har vi grund til at sige stor tak til jer for jeres indstilling til at løse opgaverne derhjemme, men igen, vi har faktisk plads til flere i nødpasningen, så er der behov, skal I kontakte os.
Fripladspakke til vores skolesektor
Nogen af jer har sikkert den 1. april set, at der nu også er kommet hjælpepakker primært til efterskoler og fagskoler med kosttilbud, men også til vores sektor, de frie grundskoler.
I vores sektor er der meldt 25 millioner kr. ud, som kan søges af familier, som specifikt er ramt økonomisk i forlængelse af Corona. Enten, fordi de har mistet deres arbejde, eller fordi de har været nødt til at stoppe eller indstille deres selvstændige virksomhed.
Så snart vi kender de præcise forhold vedr. ansøgning og procedure, vil vi skrive ud til jer.
Skolen er klar
De sidste par uger er der blevet ryddet ekstra meget op, og der er gjort ekstra meget rent. Vores servicepersonale har passet rigtig godt på sig selv og på skolen. Masser af afstand og masser af håndsprit er det blevet til.
Vi har også brugt de lokale håndværkere lidt ekstra i perioden og fået lavet noget af det, som vi ellers først have planlagt til senere. Endelig er tiden bl.a. også er blevet brugt til at udskifte en mindre serie Smartboards i en række klasselokaler.
Lærerne er klar
Lærerne har vi, som tidligere skrevet, nærmest været i daglig kontakt med. At være fjernunderviser er på ingen måde det samme som at være ”klasserumsleder”, men alle har taget de pædagogiske udfordringer med et smil, og der er faktisk ingen tvivl om, at rent pædagogisk er det en anderledes lærergruppe, der snart vender tilbage med nye erfaringer og nye redskaber i den pædagogiske værktøjskasse.
Lærerne har haft særdeles travlt, og lad os lige huske hinanden på, at mange lærere jo også har hjemmeboende børn, der skal aktiveres i løbet af dagen. Så lærerne ser også frem til påskeferie, ligesom de naturligvis ser frem til en mere normal hverdag, som vi alle håber, snart kommer.
Vi åbner igen
Vi håber alle sammen på ”den rigtige løsning” i forhold til at få åbnet Danmark igen. En rigtig svær beslutning med mange hensyn. Vær ikke i tvivl, i det øjeblik, der er nyt, hører I om det. Selvom der officielt står påskeferie på kalenderen, er vi naturligvis i stand til at træffe vigtige og nødvendige beslutninger og få dem formidlet videre til jer og vores ansatte.
Med ønsket om en rigtig god påske.
Hans Myhrmann
24. marts 2020
Kære forældre
Vi er nu godt inde i uge 2 med fjernundervisning, og alle tilbagemeldinger fortæller stadig, at der er godt gang i dialogen mellem eleverne og lærerne. Det er på alle måder en meget speciel og underlig fase, vi befinder os i.
Indledningsvis og igen, tak, for jeres flotte opbakning i forhold til at støtte op omkring skolearbejdet i denne periode. I skal jo ikke undervise, men i den udstrækning, I netop kan hjælpe med at bakke op om de planer, som lærerne sender, er det rigtig fint.
Vi har senest i dag talt med samtlige lærere og har naturligvis høstet vigtige erfaringer. Helt grundlæggende er det vores indtryk, at det går rigtig godt, men, vi er også meget bevidste om, at vi har brug for at lave mere ensartede aftaler.
Vi har således i går også skrevet ud til lærerne om fremadrettede forventninger, rammer og strukturer, og disse overordnede aftaler kan I se nedenfor.
Endelig og helt afgørende har vi naturligvis rost dem for deres flotte måde at håndtere denne ualmindelige situation på.
Det er vigtigt, at eleverne og forældrene kender ”rammen” omkring arbejdet. Alle lærerteams bestræber sig fremadrettet på at køre efter et ”tilnærmelsesvist” almindeligt skema.
Det er vigtigt, at alle elever og forældre udstyres med et overskueligt skema, hvor man kan se, hvilke lærere der er på i løbet af dagen og ugen. Opslagstavler og lektiebøger er centrale her.
En almindelig skoledag starter kl. 8.00. Eleverne skal således som udgangspunkt være skoleparate og arbejde typisk fra kl. 8.00. Er eleven syg, meddeles det til klasselæreren. Er eleven ”fraværende” – altså ikke i gang på de tidspunkter, hvor de skal arbejde, registreres det som fravær. Det siger sig selv, at der kan være forhold, der gør, at man som forældre disponerer anderledes. Det er i orden, blot man meddeler det til klasselæreren.
Det er vigtigt for os som skole, at skoledagen IKKE bliver urimelig lang. Vi tænker ”de fleste dage”, at maksimalt 5 timer på en dag inkl. evt. opgave/lektielæsning må være fornuftigt. Det er også vigtigt med pauser i løbet af dagen.
Det er afslutningsvis helt afgørende for os, at I som forældre løbende holder jer orienteret om jeres børns skoledag på intra.
Hvad med fremtiden? Som I sikkert alle har set og læst, forlængede vores statsminister i går ”hjemmeskoleperioden” frem til og med den 13. april. Vi ved af gode grunde ikke, hvad der sker derefter, men vi følger udviklingen tæt og forholder os pt. bl.a. til den kommende prøveperiode, som alle eksamensklasser er involverede i.
Nødpasningen kører stadig helt efter planen. Der er ganske få lige pt. der har brug for ordningen. Det er jo super flot og tak for det, men har I et særligt behov for støtte eller pasning, må I endelig kontakte os.
Endelig har vi brug for at gentage, at denne skrivelse bliver fulgt op af supplerende informationer, som i øvrigt er at finde på alle vore platforme.
Med venlig hilsen
Hans Myhrmann
12. marts 2020
Kære forældre
Indledningsvis vil vi gerne rette en stor tak til jer som forældre. Hvor er det fantastisk, at vi kan sende en mail en sen aftentime for dagen efter at konstatere, at I har taget ansvar og truffet beslutning om at følge statsministerens kloge råd. Det er imponerende.
Vi er nu i ”Corona-drift”
Skolen er således åben. Lærerne er mødt ind, og der arbejdes ihærdigt på at gøre de næste to uger til faglige uger for samtlige elever. Regeringens mål er jo, at eleverne skal have så meget undervisning som muligt i den periode, hvor man ikke skal møde fysisk op på sin skole. Det er både regeringens og vores mål.
Det siger sig selv, at det bliver en speciel og anderledes periode. MEN, vi har faktisk den plan, at eleverne skal opleve en fast tidsstruktur, som ligner en almindelig skoledag så meget som muligt. Hvor det kan lade sig gøre, tænker vi, at eleverne skal være til ”skolerådighed” fra kl. 8.00 til kl. 14.15. Derfor er det naturligvis afgørende, at I som forældre hele tiden er opdateret på, hvad der foregår på intra. Der vil nemlig komme masser af info om skolearbejde, der skal klares. Når vi skriver ”skolerådighed”, så handler det jo også om, at det vil være i det tidsrum, lærerne kan kontaktes. De enkelte faglærere vil i øvrigt selv skrive, hvordan de ser den optimale kontakt mellem skole og hjem i denne periode. Det kan lyde som om, vi flytter lidt mere ansvar over på jeres banehalvdel lige nu, og det er også rigtigt, men hvem kan have større interesse i et sikkert fagligt forløb for eleverne end jer?
Materialeafhentning
For de yngste elevers vedkommende vil materialerne være i elevernes skuffer i klassen, og ellers vil det for de øvrige årgange være at finde på opstillede borde i forhallen. Se lærernes konkrete beskeder om dette.
Er det trygt at komme på skolen?
JA, skolen er IKKE et farligt sted at være, men der er bare ikke tale om normal undervisning i den kommende periode.
Flere forældre har forespurgt, om elever sikkert kan mødes i små arbejdsgrupper hos hinanden. Her må svaret igen hentes i den sunde fornuft og om ikke andet, så kan de mødes virtuelt.
Nødpasning:
Som omtalt i sidste skrivelse er vi i gang med at etablere en nødplan (se skrivelse på forældreintra for 0. – 6. klasse). Vi er klar over, at vi har sat en skarp deadline ved at skrive ”fredag den 13. marts kl. 13.”. Vi har dog som start brug for at sætte mandskab på til mandag efter behovets størrelse. Vi er derfor efterfølgende åbne over for løbende justeringer afhængig af jeres tilbagemeldinger, som må tage afsæt i de ”nødberedskaber”, som I som medarbejdere bliver udstyret med.
En lille detalje, men måske en vigtig pointe. Der vil blive tale om tilsyn af elever i en tryg pædagogisk ramme og ikke om traditionel undervisning, som vi kender det i klasseregi.
Afslutningsvis lidt praktisk info:
Tradium er lukket fredag. Er der 10. klasses elever, som ønsker at møde frem, skal det ske på hovedskolen.
I forhold til planlagte skole-hjemsamtaler i karantæneperioden udsættes de ind til videre.
Orkesterkoncerten den 31. marts flyttes ligeledes ind til videre.
Endelig har vi brug for at gentage, at denne skrivelse bliver fulgt op af supplerende informationer, som i øvrigt er at finde på alle vores platforme.
Med venlig hilsen
Hans Myhrmann
11. marts 2020
Kære forældre
I har sikkert set statsministerens pressemøde her i aften. Et alvorligt pressemøde, hvor vi opfordres til at holde sammen – på afstand. Vi er i aften godt i gang med at udarbejde en plan, som kan sikre, at eleverne kan få ”noget fagligt” ud af perioden, hvor de ikke er i skole. Det er klart, at vi står i en fuldstændig speciel situation, som kalder på omtanke, forståelse og masser af sund fornuft.
Skolen er åben torsdag og fredag, men vi hørte jo også en statsminister, som sagde, at det kunne give mening, at man som forældre overvejede at lade sit barn blive hjemme allerede fra torsdag. Det er en beslutning, man må tage derhjemme.
Torsdag og fredag vil vi arbejde på at få skabt en form for digitalt beredskab, som kan sikre kontakten mellem elever og lærerne, ligesom lærerne også vil producere traditionelle opgaver, som de, der har mulighed for det, kan afhente, så man på den måde har noget for eleverne at arbejde med.
De 14 dage, som er den foreløbige karantæneperiode, tænker vi som undervisningsuger, hvor man er på afstand af sin lærere og sine klassekammerater.
I forhold til et evt. nødberedskab vil der i løbet af de næste dage komme yderligere informationer. Nødberedskabet er primært tiltænkt forældre, som arbejder i de kritiske sektorer (sundhedssektor, politi m.m.).
Konfirmationsforberedelse er aflyst. De elever, der måtte møde ind, møder til 3. lektion.
Alt morgentræning torsdag for 7. til 10. klasse er aflyst. De elever, som måtte møde ind, møder til 3. lektion (10. klasse til 4. lektion).
Der kommer en række informationer i de næste dage, så vi beder jer holde jer orienteret på forældreintra og på hjemmesiden – og i øvrigt have tålmodighed.
Med venlig hilsen
Hans Myhrmann