Tema: Hygiejne
Mål for læring
- Eleven kan anvende de almindelige hygiejneprincipper i madlavning
- Eleven har viden om mikroorganismer
- Eleven kender til konserveringsmetoder
Emner
- Bakterier
- Konservering
- Holdbarhed
- Madspild
Tema: Madlavning
Mål for læring
- Eleven kan følge en opskrift
- Eleven kan bruge forskellige metodikker og teknikker i madlavning.
- Eleven kan tilsmage og anrette maden ud fra et æstetisk synspunkt
Emner
- Metodik/teknik
- Æstetik
- Smage
Tema: Råvarekendskab
Mål for læring
- Eleven kan vurdere råvarer ud fra næringsværdi, kvalitet og miljøpåvirkning
- Eleven har viden om forskellige fødevaregrupper
- Eleven har viden om, at en råvare kan anvendes på flere forskellige måder
Emner
- Bæredygtighed
- Næringsstoffer
Tema: Kultur og traditioner
Mål for læring
- Eleven kan lave og analysere måltider fra forskellige kulturer
- Eleven kan lave måltider til særlige danske højtider og fester
Emner
- Mad fra andre lande
- Højtider
- Fest