Følg med på skolens hjemmeside, hvor vi løbende informerer om aktuelle retningslinjer.
Kære elever og forældre
2020 har med Corona-pandemien desværre været et meget anderledes år. Vi har efter bedste evne i hele forløbet tilstræbt at kommunikere mål og retningslinjer så klart og tydeligt som muligt – både via forældreintra og skolens hjemmeside.
I dette lange forløb – næsten uden ende synes det nogen gange – har vi med mange og skiftende retningslinjer om ikke andet fået bekræftet, at vi er særdeles omstillingsparate 🙂
Vi har taget mange nye arbejdsmåder og forholdsregler til os – bl.a. de digitale mødeformer og online undervisning. Desuden har vi været begunstiget af, at vi sidste år indviede vores nye skolebygning i det gamle Amtssygehus, der har givet os en del mere plads at være på – en stor fordel med de givne afstandskrav.
Det helt afgørende i dette lange Corona-forløb har dog været medarbejdernes, elevernes og forældrenes enestående opbakning. Tak for det!
Skolens Årsskrift 2020
Randers Realskoles årsskrift bliver normalt delt ud til alle elever/forældre lige før jul, men denne gode tradition er heller ikke helt, som den plejer. 5.-10. årgang er som bekendt hjemsendt, hvorfor alle elever fra disse klasser først modtager årsskriftet en af de første dage efter skolestart i det nye år – forudsat selvfølgelig, at der ikke indløber nye retningslinjer, som vi så vil informere om bl.a. her på hjemmesiden.
Årsskriftet indeholder som vanligt en række artikler og indslag om f.eks. arrangementer, tiltag og temaer, der har præget skoleåret – og selvfølgelig billeder af alle klasserne, medarbejdere etc.
Årsskriftet 2020 kan dog allerede nu downloades i digital form her fra hjemmesiden: Årsskrift
Udendørs Lucia
Det var en rigtig fin oplevelse for beboerne på ældrecenter Thors Bakke, da vores 2. og 3. klasse piger gik ”udendørs Lucia” i gården foran ældrecenteret.
Vi er glade for samarbejdet med de dedikerede mennesker på Thors Bakke, der efter seancen kvitterede med æbleskiver og slikposer.
10. klasse infomøder: Stort “corona-sikret” fremmøde
Vores normalt store informationsmøde vedr. 10. klasse var i år delt op i flere møder og efterfølgende “opsamlingsmøder”. Der var kun inviteret 1 forælder pr. elev, og forsynet med mundbind blev alle opdelt i grupper, så vi kunne afvikle arrangementerne på en sikker måde. Vi er glade for, at så mange mødte op på Tradium for at høre om vores unikke 10. klasse koncept med fokus på personlig udvikling og afklaring frem mod en ungdomsuddannelse.
I kan her se videointerviews med bl.a. en række elever, der fortæller om at gå i 10. klasse på Randers Realskole:
8. klasserne: Flot arbejde med social ansvarlighed
230 elever i vores ni 8. klasser ”lettede rumpen”, da de havde social ansvarlighed på dagsordenen i uge 50. Elever og lærere arbejdede i fællesskab på at hjælpe andre, og klasserne havde forskellige samarbejdspartnere og typer af opgaver.
Med fokus på verdensmål og bæredygtighed var bolden samtidig givet op til tværfaglighed og samarbejde med organisationer og virksomheder uden for skolen. En god og lærerig uge ude i “virkeligheden”.
Formandsskifte i skolens bestyrelse
Ved mødet i skolekredsen 28. september 2020 meddelte den mangeårige bestyrelsesformand for Randers Realskole, Christian Bjørn, at han trådte ud af skolens bestyrelse. Efter 14 års tro tjeneste, heraf 8 år som formand, kunne Christian med ro i maven give stafetten videre til en skole, der er i bedre gænge end nogensinde før. Læs mere og se afskedsvideo med Christian Bjørn.
Ny formand for bestyrelsen blev Dorthe Østerby, som har siddet i bestyrelsen siden 2015. Læs interview med Dorthe Østerby.
Nonnehaven: Byhave ved det gamle Sct. Joseph Hospital
Randers Realskole ønsker at etablere en grøn åben byhave ved den nye skolebygning på Jensen Wærums Allé. Haven bliver et sted til eftertanke, det stille møde med andre – men også med læringselementer for eleverne i eksempelvis madkundskab, STEM-fagene, innovation og entreprenørskab.
I lighed med tidligere projekter inviterer vi foreninger og andre interessenter til et evt. samarbejde om udvikling af området, der bliver åben for byens borgere uden for skoletiden.
Projektet er udviklet i samarbejde med Ældrecenter Thors Bakke og HedeDanmark, og Hedeselskabet har støttet projektet med 281.250 kroner.
Vi ved godt, at vi skylder de nye…
Skoleåret har som nævnt været meget anderledes end normalt, og det gælder også for vores alleryngste, kommende elever, som vi normalt har på besøg for at de kan prøve en skoledag sammen med deres forældre.
Som så mange andre arrangementer er vi også her kommet lidt til kort, og vi ved, at vi “skylder” jer en bedre velkomst til skolen. De tætte sociale relationer mellem børn, voksne og skolen er stadigvæk en del af vores ”arvesølv” og altafgørende for os som skole. Så vi håber at kunne råde bod på dette på et senere tidspunkt 🙂